Derfor er den laveste rente ikke altid det bedste

Derfor er den laveste rente ikke altid det bedste

Der kan være rigtigt mange gode grunde til, at man som privatperson ønsker at låne penge. Desværre har det de seneste år vist sig at være særdeles vanskeligt at overtale de danske banker til at godkende dig til et af deres lån. Med dette i baghovedet er det naturligvis ikke underligt, at rigtigt mange danskere i disse år vender blikket mod de mange privatlån på internettet.

Dog skal du ikke falde for det første og bedste lån på internettet, men i stedet sætte dig ordentligt ind de forskellige lånebegreber. For rigtigt mange folk begår desværre den fejl kun at holde øje med et givent låns rente.

Et lån indeholder mere end blot renten

Alle vil jo gerne have et så billigt privatlån som overhovedet muligt. Og for at opnå dette, så stirrer mange mennesker sig ofte blinde på rentens størrelse og intet andet.

Når dette så er sagt, så vil et lån med en lav rente som udgangspunkt være en god ting. Dog skal du blot sørge for at læse alle de andre lånebetingelser, så du går ind i dit nye lån med åbne øjne. Et privatlåns rente vil nemlig kun fortælle dig, hvor meget du skal betale ekstra i renter for at låne penge; men stort set alle lån indeholder yderligere omkostninger – og især de online privatlån. Og faktisk vil en lav rente oven i købet ikke altid være lig med et billigere lån. Her er hvorfor.

Alle lånets andre udgifter

Hvis du skulle finde et lån med en rigtigt lav rente på nettet eller i banken, så er det nu vigtigt, at du holder tungen lige i munden. Langt de fleste lån indeholder nemlig andre udgifter, som man som låntager skal være opmærksom på. Der kunne f.eks. være tale om oprettelsesgebyrer, som i den grad kan være med til at bestemme et låns reelle omkostninger. Og faktisk vil mange lån med en meget lav rente ende med at have langt højere gebyrer end lån med en lidt højere rente.

Set i dette perspektiv, så vil du dermed i visse situationer ende med at stå med et langt dyrere privatlån eller banklån med en lav rente. Og her vil et lån med højere rente og lavere gebyrer måske være at foretrække.

Hvordan får jeg en lav rente på mit privatlån?

For at kunne kalde et privatlåns rente for lav, så bør den overordnet set ligge et sted mellem 5-10%. Dog vil du ikke altid kunne kende rentestørrelsen på dit privatlån i forvejen. En låneudbyder vil nemlig oftest skræddersy et låns rente i overensstemmelse med låntagerens kreditvurdering. Hvis man har en god kreditvurdering, så vil man naturligvis have en god chance for en lavere rente; og omvendt, hvis man har en dårligere kreditvurdering, så vil renten på et privatlån typisk også stige tilsvarende.

Du bør derfor som tommelfingerregel ikke acceptere et lån med en rente, der nærmer sig de 20%. For selv hvis lånets gebyrer er usædvanligt  lave, så vil du nemlig ende med et lån, som vil blive vanskeligt at betale tilbage.

Comments are closed.