Er du stoppet med alkoholmisbrug, men har det stadig dårligt?

Er du stoppet med alkoholmisbrug, men har det stadig dårligt?

Du fik stoppet dit alkoholmisbrug – langt om længe. Det har taget lang tid, og du har måske skullet tage flere tilløb til det. Selvom din familie og venner har prøvet at intervenere, har din afhængighed alligevel været for stærk. Følelsen af at være ovenpå, at have styr på tingene i din hverdag har været nødvendig for at du kunne fungere – og det har alkoholen givet dig.

Nu er du stoppet – men du har det stadig dårligt. Det var ikke meningen. Nu skal du leve både med følelsen af ikke at kunne komme ordentligt igennem din dag, men også med fysiske symptomer.

Der er en vej ud af alkoholabstinenser

Desværre kan alkoholabstinenser give en rigtig dårlig start på din vej ud af et alkoholmisbrug. Meningen var at du skulle have det bedre – ikke dårligere.

Du har en vej ud derfra – du kan få hjælp til alkoholabstinenser. Du kan få råd og vejledning til, hvordan du kommer igennem dem så effektivt som muligt. Og nogle gange bliver tingene også lettere at overkomme, når vi kender årsagerne til at de opstår.

Du kan få professionel hjælp til dine alkoholabstinenser

Nogle gange i livet møder vi forhindringer, der er så store, at vi ikke kan overkomme dem alene. Og selvom vi kan alliere os med familie og venner, er det ikke altid nok – specielt hvis det er så stor en ting som at komme ud af et alkoholmisbrug.

Her har du brug for professionel hjælp. Og det er ikke skamfuldt at bede om hjælp, tværtimod. Det er et tegn på styrke – du tager ansvar for det svære i dit liv. Ingen mennesker kan overkomme alting alene.

Og tænk på, hvordan du selv har det, når nogen beder dig om hjælp. Ser du ned på dem? Synes du, at de er nogen tabere? Nej, vel? Du har lyst til at hjælpe dem til at komme videre – også fordi de bygger videre på, at de selv har lyst til at overkomme noget svært i deres liv.

Selvom du har følelsen af, at din situation er unik, så har professionelle folk set det, du er ramt af, før. Og du træder ind i trygge rammer med folk, der ved, hvad de har med at gøre.

Dit nye liv fri af alkoholmisbrug

Det tager tid at komme ud af et misbrug, men belønningen er et helt nyt liv. Du skal ikke længere føle dig skamfuld over at gemme flasker på kontoret eller derhjemme. Finde nye kreative skjulesteder efterhånden som de gamle bliver opdaget. Se ind i din families eller kollegers medlidende øjne, når de kan se, at du er blevet lidt for fuld – igen. Og du kan mærke, at de også er ved at give op – dine relationer bliver slidt op af dit misbrug.

Men når du har overkommet misbruget, kan du være fuldt ud til stede i dit liv. Misbruget vil altid være en del af den bagage, du har med dig – sådan er det. Men du har lært at sætte dig udover det, og komme videre. Og du vil kunne tage ansvar for dit liv uden kunstige stimulanser. Dit liv er dig – 100%.

Comments are closed.