Få mere ud af dine aktieinvesteringer med en aktiesparekonto

Få mere ud af dine aktieinvesteringer med en aktiesparekonto

Investerer du i aktier? Og har du endnu ikke oprettet en aktiesparekonto? Så bør du læse med her. I denne artikel ser vi nemlig nærmere på, hvad en aktiesparekonto er, hvordan den fungerer, og hvilket fordele du kan nyde godt af, når du investerer igennem en aktiesparekonto.

Hvad er en aktiesparekonto?

En aktiesparekonto er i al sin enkelthed en handelskonto, hvorpå du kan placere midler, som du ønsker at købe aktier for. Der følger dog en mærkbar fordel med, når du investerer gennem en aktiesparekonto ift. en almindelig broker-konto. Heldigvis kan du nemt oprette en aktiesparekonto på din computer eller mobil hos flere af de danske brokere – det gælder blandt andet hos Saxo Bank. Du kan i øvrigt læse mere om saxo og aktiesparekontoen på Saxo Banks hjemmeside.

Fordelen ved at investere via en aktiesparekonto

Som nævnt er der en stor fordel ved at investere via en aktiesparekonto, og det er, at du slipper billigere i skat, når du formår at skabe et overskud på dine investeringer. Under normale omstændigheder skal du betale 27% i aktiebeskatning af dit overskud – dog gælder det, at overskud på mere end 57.200 kr. beskattes med 42%. Her betaler du således 27% af de første 57.200 kr., og efterfølgende 42% af det overskud, der ligger over denne grænse.

Sådan er det ikke, når du investerer i aktier via en aktiesparekonto. Her betaler du således kun 17% af dit overskud, hvilket betyder, at du kan opnå en fornuftig besparelse på din aktiebeskatning, når du investerer gennem aktiesparekontoen.

Begrænset af indskudsloft

Inden træerne gror alt for langt ind i himmelen, er det dog værd at bemærke, at der på aktiesparekontoen er et indskudsloft på 103.500 kr. (2022). Ønsker du at investere for mere end 103.500 kr., skal den del af investeringen, der ligger over dette beløb, derfor ske udenfor ordningen. Det ændrer dog ikke på, at du har mulighed for at opnå en fornuftig besparelse på beskatningen.

En anden ting, du skal være opmærksom på, er, at aktiesparekontoen er lagerbeskattet. Det betyder, at du hvert år skal betale aktiebeskatning af et potentielt overskud – også selvom dette overskud ikke er realiseret endnu. Dette er selvfølgelig en ulempe, da det betyder, at du skal have ekstra kapital til rådighed, eller alternativt sælge nogle af dine aktier for at kunne betale aktiebeskatningen.

Det ændrer dog ikke på, at aktiesparekontoen er et interessant påfund, der potentielt set kan hjælpe dig med at spare mange penge på beskatningen af dine aktieprovenuer.

Comments are closed.