Forbrugslån og hvad du kan bruge det på

Forbrugslån og hvad du kan bruge det på

Annonce

Om du kan tage et forbrugslån eller ej, afhænger først og fremmest af, hvor mange penge man ønsker at låne. For at kunne optage et lån, skal man være 18 år eller ældre og have en fast indkomst. Når man tager et lån skal det sikres så vidt som muligt, at du er i stand til at kunne tilbagebetale lånet. Jo flere penge man vælger at låne, jo længere tid vil det også tage at tilbagebetale det. Det er altid vigtigt at overveje nøje, om der er plads i økonomien til et lån, da det vil medfølge et ekstra beløb, der skal betales hver måned. 

Hvad er en forbrugslån og privatlån?

Et forbrugslån er et lån, man tager til et forbrug, som er fuldstændig valgfrit. Man behøver altså ikke fortælle sin kreditorer, hvorfor og hvad pengene skal bruges til. Et forbrugslån kan man også optages online, uden man behøver at møde fysisk op i banken. Et privatlån er sådan set det samme, som et forbrugslån, og adskiller sig ikke, eftersom man kan bruge pengene på lige præcis det, man går og drømmer om. I forbindelse med et privatlån kan man normalvis låne fra omkring 10.000 kr. og helt op til 500.000 kr. Beløbet, man kan låne afhænger af den enkelte udbyder, da det er forskelligt fra udbyder til udbyder, hvor mange penge man kan låne. 

Gør brug af samlelån

Flere og flere gør brug af samlelån. Et samlelån er en løsning, hvis man har optaget flere lån hos forskellige kreditorer. Et samlelån kan her være med til at give dig et bedre overblik over de forskellige lån. Samtidig sparer man også renter og gebyrer. Ved et samlelån samler man altså alle sin lån hos én udbyder. På den måde kan man tilbagebetale mange små lån på samme tid. Egentligt anbefales det aldrig, at tage et nyt lån for at kunne tilbagebetale på sine gamle lån, men med et samlelån kan det betale sig. 

Det kan du bruge pengene på

Når man tager et forbrugslån, kan man jo helt frit bestemme, hvad man vil bruge pengene på. Et forbrugslån taget ofte først, når det er bestemt, hvad man vil købe. Oftest bruges et forbrugslån til at dække udgifterne på et større køb som f.eks. en større rejse, en dyr ting, som man altid har ønsket sig eller på oplevelser for sig selv eller sammen med sine venner eller partner. Det kan f.eks. være det helt perfekte bryllup eller en tur, som i altid har drømt om.

Comments are closed.