Forbrugslån

Et forbrugslån er som navnet antyder et lån, der bruges til forbrug. Forbruget som du låner penge til bestemmer du helt selv, og det er derfor dette lån bliver kaldt drømmelånet af mange. Lånet bliver nemlig ofte benyttet til at få drømmene opfyldt – uanset om det er et nyt køkken, et 50-tommer fjernsyn eller en rejse til syden – måske er din drøm alle disse ting på én gang, og her kan et forbrugslån også dække dine udgifter.

Et forbrugslån optages typisk igennem banker. Der er et par ting du skal være opmærksomme på.

  1. Forbrugslån har højere rente end realkreditlån
  2. Forbrugslån har en meget negativ effekt på hvor meget du kan låne for ved boligkøb

 

Den kvikke person vil dog påpege, at alle lån der optages, benyttes til forbrug – og det er rigtigt nok. Dog findes der forskellige lån og de forskellige lån har forskellige specifikationer.  Et forbrugslån har de karakteristika, at lånebeløbet – alt andet lige – ikke er højt i forhold til eksempelvis billån og boliglån.

 

Forbrugslån har også den karakteristika, at der findes rigtig mange låneinstitutioner, der gør det muligt for dig, at optage sådan et lån, når du gerne vil bruge pengene på noget som du har drømt om længe. Da konkurrencen er så stor, så er det også nemmere at optage lånet, og du kan optage lånet meget hurtigt. Men lad os da dykke dybere ind i markedet for forbrugslån, og hvilke fordele og ulemper du kan forvente.

Typer af forbrugslån

I dag er forbrugslån blevet en stor diffus og sammenblandet masse af forskellige lån. Der er så mange ting, der kaldes et forbrugslån, at det er svært at skelne imellem typerne. Derfor fastholder vi den præcise, men dog brede, definition af forbrugslån.

 

Forbrugslån er lån der benyttes til forbrug.

 

Nu hvor vi har definitionen på plads, så lad os da se hvad forbrugslån også bliver kaldt. På internettet og rundt omkring hos låneinstitutionerne kan du støde på nogle af disse udtryk, når det kommer til forbrugslån:

 

  • Forbrugslån
  • Kviklån
  • SMS-lån
  • Hurtiglån
  • Ekspresslån/ekspreslån/expresslån

Kviklån – Disse typer lån bliver af enkelte stadig kaldt ekspreslån eller hurtiglån, men langt de fleste bruger i dag termen kviklån. Kviklån er de lån, der bare skal optages nu og her.

Ekspres lån – Disse lån er hvis du lige står og mangler penge nu og her. De er ofte kendetegnet ved højere rente end normalt, da bankerne ikke har mulighed for at risiko-vurdere dig specielt godt.

Hurtiglån – Disse lån er endnu en afledning af kviklån og ekspreslån, og de er blot et udtryk for bankerne kalder deres produkter forskellige navne. Klik på linket i starten af teksten for at komme videre til artiklen om hurtiglån.

SMS-Lån – I dag kan du låne på mange forskellige måder. En af de måder du i dag kan låne er med telefonen via de såkaldte SMS-lån. Dem kan du læse meget mere om via forrige link.

MC Lån – Et lån til motorcykler er i familie med lån til biler og både. Det hører ligeså vel under forbrugslån, selvom der er nogle der i stedet øger deres realkreditlån i bolig i stedet for at tage et egentligt MC Lån. Det er for at spare på renten, men det er ikke os alle, der er i den begunstigede position, at vi kan lade et MC lån indgå som realkreditlån fremfor forbrugslån.

Lån til rejse – Er du gået helt i stå i hverdagen og har du brug for et break, men pungen indholder kun mølfluer og specielt ikke noget til en ferie, så er et lån til rejse en mulighed. Du kan læse mere om rejselån via det forrige link.

 

Kært barn har så sandelig mange navne, og forbrugslån er noget som danskerne er ellevilde med. Hvis du skal til at tage et forbrugslån, så er du langt fra den eneste, da statistikkerne viser, at mange danskere indenfor de sidste 12 måneder har taget et lån. Procentsatsen er meget høj, og det har den været i mange år.

 

Populariteten af forbrugslån ser ikke ud til at falde drastisk, og det er der altså god grund til. Du kan opfylde dine drømme ved at tage et hurtigt forbrugslån, og dermed betale tilbage i rater – selvom at renten og udgifterne til forbrugslån er højere end eksempelvis realkreditlån, så opvejes det af den nemme løsning, som forbrugslån giver.

 

Opfyld kravene til et forbrugslån

mønttårn Kravene til et forbrugslån er langt fra kravene til eksempelvis et boliglån, da du skal stille langt færre sikkerhed. Faktisk er der også rigtig mange forbrugslån, der slet ikke kræver at du stiller sikkerhed – og det er godt nyt til dem, der gerne vil låne, når de ikke kan stille sikkerhed.

 

Du kan også finde typer af forbrugslån, der hverken kræver, at du stiller sikkerhed, men på samme tid kræver disse udbydere af forbrugslån heller ikke, at du er udenfor RKI. Du kan derfor godt stå i RKI og samtidig ikke stille sikkerhed, men stadig være berettiget til et lån.

 

Så der findes altså mange slags krav til forbrugslån, næsten ligeså mange krav, som der er navne til et forbrugslån. Det bedste er derfor, at du kigger indad, når du skal vælge et forbrugslån. Er du i RKI? Kan du stille sikkerhed? Hvor meget vil du låne? Hvad skal du låne pengene til?

 

Når du har et klart overblik over disse spørgsmål, og de svar, som du vil give til dem, så er du tættere på at optage det bedste forbrugslån til dig selv. Selvfølgelig er det nemmere at låne penge, når du ikke er i RKI og du kan stille sikkerhed, men uanset din situation, så prøv at skabe overblikket inden du optager et lån.

Lån penge igennem et forbrugslån

Det sidste trin inden du låner penge igennem et forbrugslån er, at du skal vælge hvilken låneinstitution, som du vil låne pengene fra. Der findes mange forskellige slags låneinstitutioner, der tilbyder forbrugslån – endda bankerne tilbyder en eller anden form for forbrugslån. Så det er bare om at vælge!

 

Som en sidste ting kan vi nævne, at selvom der er mange der tilbyder forbrugslån, så gør det ikke lånebranchen mere usikker, da Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen holder øje med branchen. Derfor kan du trygt begynde at udfylde formularen til optagelse af et forbrugslån i Danmark, da betingelserne hos alle låneinstitutioner i Danmark har en høj etisk standard i forhold til resten af verden.

Denne artikel præsenteres i samarbejde med Web4Bizz, der er en hjemmeside for virksomheder, der driver deres virksomhed online.