Kviklån – RKI ingen hindring

Selvom du er registreret i RKI eller Debitor Registeret, behøver det ikke at være en hindring for at kunne optage nye kviklån. Du skal dog kunne dokumentere en fast indkomst og at du evner og har viljen til at ville tilbagebetale lånet.

Står du i RKI, vil de færreste banker og finansieringsselskaber godkende dig som låntager. Risikoen ved at låne dig flere penge er for stor. Men hvad gør du så, hvis du har desperat brug for et lån?

Kom ud af RKI

Start med at se, om du kan komme ud af RKI. Log ind på Dininfo.dk med dit NemID og se, hvad du står registreret for. Kan du indfri gælden eller drejer det sig om en misforståelse, kan du hurtigt komme ud af RKI igen.

Banken

Kan du ikke sådan lige komme ud af RKI, kan du prøve at gå i banken og se, om du kan overtale dem til at låne dig det beløb, du har brug for. Det kræver dog oftest, at du kan bevise at du har et fast job og fast indkomst, samt at du evner og har vilje til at tilbagebetale et eventuelt lån på trods af din registrering i RKI.

Kviklån på nettet

Går banken ikke med til det, er der faktisk nogle finansieringsselskaber, der vil låne dig penge alligevel. Enten tjekker de ikke RKI eller også er de ligeglade. Det kan også være, de kontakter dig og vil låne dig pengene på samme vilkår som banken – altså kræver dokumentation for indkomst, evne og vilje.

Den eneste måde at finde ud af det på, er ved at prøve at gennemgøre en låneansøgning – og se, hvad der sker. Godkendes du til lånet, så tjek lige renten. Er låneudbyderen bekendt med din RKI-registrering, kan der være skruet op for renten.

 

Comments are closed.