Lån 1000kr – Sådan gør du

Har du brug for at låne et mindre beløb, er der masser af gode muligheder for at optage et hurtigt lån på nettet. Læs med og bliv klogere på SMS lån på nettet.

Det lyder måske underligt at ville låne 1000 kroner nu og her. Men står du sidst på måneden og er i akut pengebekneb kan det være nødvendigt. De fleste vil dog mene, at du lige så godt kunne høre banken om du ikke må overtrække indtil du får løn eller spørge en god ven om en økonomisk håndsrækning. Begge dele er normalt billigere og nemmere, end at skulle optage et lån for sådan en lille klatskilling.

Lån 1000 kroner hurtigt

Men sådan er det ikke længere. For med et SMS lån er det muligt at låne helt ned til 500 kroner – endda helt uden at skulle betale renter og gebyrer. Derved slipper du for at skulle ringe og spørge banken om lov til at overtrække eller nasse på vennerne. Du slipper også for at skulle udfylde en hel masse blanketter, dokumentere din indkomst eller skulle igennem alverdens samtaler og godkendelsesprocedurer for at få lånet.

Alt hvad du skal gøre, er at udfylde låneansøgningen på låneudbyderens hjemmeside. Her angiver du, hvor meget du vil låne og hvordan de kan få fat i dig pr. sms og mail. Indenfor få minutter får du så en SMS med besked om, hvorvidt du er blevet godkendt til lånet eller ej. Er du blevet godkendt, modtager du en lånekontrakt og en pinkode pr. mail. Du aktiverer derefter lånet ved at sms’e pinkoden til det mobilnummer, du får oplyst.

Så snart du har godkendt lånet, står pengene på din konto inden for ganske få timer. Det er den perfekte løsning på tørre lommesmerter sidst på måneden eller hvis du lige løber ind i en uventet værkstedsregning eller et knækket front-glas på din smartphone.

Lån 1000 kroner nu og betal tilbage på en gang

Men ligesom du kan låne 1000 kr. og have pengene næsten med det samme, skal du også betale hele beløbet tilbage på en gang. Du kan ikke afdrage det over flere måneder, sådan som du kan med et kvik- eller ekspreslån.

Hos nogle udbydere af SMS lån er lånet helt gratis første gang, du låner hos dem. Det vil sige, at hvis du låner 1000 kr., skal du også kun betale 1000 kr. tilbage. Men næste gang du låner hos dem, kommer du til at betale renter og gebyrer som alle andre.

Hos andre SMS låneudbydere er lånet gratis hver gang, hvis bare du betaler hele beløbet tilbage på en gang indenfor 14 dage efter du har optaget det. Derefter ryger der renter og gebyrer på.

SMS lån har tårnhøj ÅOP

Renter og gebyrer er høje på SMS lån – og ser vi på de årlige omkostninger i procent (ÅOP), springer vi procentskalaen og lander på helt op imod 1000 %. Det skyldes, at SMS lånet er et meget kortfristet lån og at renterne og gebyrerne for lånet er meget høje i forhold til længden på låneperioden.

Derfor har SMS lånene været meget udskældte og været fremhævet som en af de hurtigste veje til at komme i Luksusfælden. På grund af den korte tilbagebetalingsfrist er der også sat en øvre grænse for, hvor mange penge du kan låne på en gang. Grænsen går ved 7000 kroner, hvilket kan være meget svært at betale tilbage med så kort varsel, med mindre du ved, at der er ekstraordinære penge på vej ind på kontoen.

Fordelen ved SMS lånene er, at du har pengene her og nu. Er du i akut nød, kan det være værd at betale de høje renter og gebyrer for.

Lån 1000 kr.

Så har du brug for et lån på 1000 kr, er SMS lånet den oplagte mulighed – og da beløbet er så lille, er der også en god chance for, at du slipper helt for de tårnhøje renter og gebyrer på SMS-lån. Enten fordi det er første – og forhåbentlig eneste – gang du låner på den måde eller fordi, du nemt kan overholde tilbagebetalingsfristen på 14 dage.

Det er med andre ord en kortsigtet løsning, der kun er velegnet, hvis du er helt sikker på, at du kan tilbagebetale alle pengene inden for en kort tidshorisont. Er du ikke sikker på det, bør du ikke optage et SMS lån.

Så bør du i stedet ringe til banken og få lov til at overtrække med 1000 kr. frem til den første. Sker det ikke hver evig eneste måned, behøver du sjældent at skulle argumentere særligt meget for at få lov til at lave et bevilliget overtræk, som det hedder i banksprog.

Pas på med at få lavet en kassekredit

Du kan også vælge at få lavet en lille kassekredit på din lønkonto. Så slipper du for at skulle spørge om lov til at overtrække hver gang det er nødvendigt. Det er oftest det første, banken spørger dig om, når du ringer for at låne 1000 kroner.

Kassekreditten koster et lille gebyr at få oprettet og et fast årligt gebyr, men du betaler kun renter på den, hvis du udnytter kreditten – altså trækker over på din konto. Det er dog lidt af et skråplan at komme ind på. Mange ender med at loftet på kassekreditten bliver det nye nulpunkt på kontoen, fordi der ikke længere er noget, der stopper dig, når kontoen reelt set går i minus.

Det ved banken godt og det tjener de rigtigt mange gode penge på. Har du fast ejendom, er de endog meget large med at forhøje din kassekredit og der er ikke så få danskere, der kun har sorte tal på kontoen, lige når lønnen går ind.

For er kassekreditten først udnyttet fuldt ud, kan det være svært at få så meget luft i økonomien, at du kan få afdraget gælden. Så hvis du vil låne 1000 kr. og banken foreslår dig en kassekredit, bør du tænke dig godt om, før du siger ja.

Så er det faktisk billigere at tage et SMS lån en enkelt gang!

Comments are closed.