Lån dine penge det billigste sted

Lån dine penge det billigste sted

Der er i dag rigtig mange muligheder for at låne penge online, men det betaler sig at se sig for, for der er stor forskel på de omkostninger, der er forbundet med at optage og afvikle lånet.

Først og fremmest er vigtigt at forstå, at banker og andre kreditinstitutioner er private virksomheder, der forsøger at sælge deres produkter med bedst mulig fortjeneste, akkurat som alle andre virksomheder. Så når du låner, er du altså en helt almindelig forbruger, hvor det gælder om at vælge den rigtige vare fra hylderne.

Sammenlign lånemulighederne med ÅOP

For år tilbage var långiverne blevet så kreative med skjulte gebyrer og omkostninger, at man af hensyn til forbrugerne valgte at indføre betegnelsen ÅOP, som er en forkortelse for Årlige Omkostninger i Procent. I dag er det et lovkrav, at alle låneudbydere skal oplyse om ÅOP.

Det smarte er, at ÅOP skal inkludere alle normale omkostninger ved lånet, herunder bl.a. renter og gebyrer. Det er dermed muligt for dig som forbruger at sammenligne de enkelte lån. Når du sammenligner de forskellige lån, gælder det naturligvis om, at ÅOP skal være så lavt som muligt.

Brug online sammenligningstjenester for bedre overblik

Det kan være en næsten uoverskuelig opgave at få overblik over långivernes tilbud, ved blot at studere deres hjemmesider. Ofte er vilkårene gemt af vejen, og de enkelte institutioner formulerer og opstiller oplysningerne på forskellig vis.

Heldigvis findes der i dag forskellige online sammenligningstjenester, hvor du med få museklik kan få overblik og finde frem til de bedste tilbud netop nu. Udvælg gerne en håndfuld af de bedste tilbud, og brug det som udgangspunkt for dit videre arbejde.

ÅOP er ikke en 100% skudsikker målemetode

Derefter kan du sammenligne de enkelte udbyderes ÅOP. Men selvom ÅOP på mange måder er et rigtig godt måleinstrument, er det stadigvæk også vigtigt at læse ”det med småt”, før du skriver under. Der kan f.eks. være forhøjede rykkergebyrer og andre omkostninger, som ikke er medregnet i ÅOP, men som måske kan være ekstra aktuelle i netop din situation.

Læs også: Lån til MC

Comments are closed.