Lån til rejse

At rejse er at leve, skrev H.C. Andersen. Men har du brug for et lån til din rejse, kan den hurtige løsning være at låne pengene online. Her bør du nøje undersøge ÅOP og lånebetingelser, før du vælger låneudbyder. Læs her hvordan!

Der findes masser af muligheder for at låne penge online. Men på trods af de mange fancy navne og betegnelser for lån på nettet, er der grundlæggende to forskellige typer lån, du kan overveje: De klassiske kviklån, der betales over et længere antal måneder og de nye SMS-lån, der skal betales tilbage i løbet af 30-45 dage. Hvad du vælger for et lån, handler om, hvor meget luft du har – eller ønsker – i din økonomi.

Kviklån til rejsen

Kviklånet er klassikeren inden for lån og har været kendt i mange år før lånemarkedet flyttede på nettet. Online er papirgangen stadig den samme. Låneudbyderen skal se en årsopgørelse og de seneste tre lønsedler, ligesom de tjekker om du er registreret hos RKI eller Debitor Registeret.

Du kan vælge hvor mange måneder, lånet skal betales tilbage over. Jo længere tilbagebetalingsperiode du vælger, jo flere renter skal du betale.

Den nemmeste måde at sammenlige låneudbyderne på er ved at kigge på deres årlige omkostninger i procent (ÅOP). Det er et tal, der angiver hvor mange procenter om året, der løber på lånet i form af renter, gebyrer og andre udgifter. Jo lavere ÅOP, jo bedre.

Skal du også låne til rejsen næste år?

Forventer du at være nødt til at låne til ferien igen til næste år, er det en god ide at vælge en tilbagebetalingsperiode, der er kortere end 12 måneder. Derved har du afdraget den ferie, du tog på i år, inden du låner til den næste.

Der er dog kun få finansieringsselskaber på nettet, der tillader kortere tilbagebetalingsperioder end 2 år. Så hold øje med det, hvis du ved, du også er nødt til at låne til ferien igen til næste år.

SMS lån til rejsen

Skal du kun låne et mindre beløb til ferien og har du luft nok i økonomien næste måned, kan et SMS lån være løsningen. Her er ÅOP tårnhøj! Det skyldes af de fleste SMS låneudbydere kører med nogle rimelig høje gebyrer og at du skal betale hele lånet tilbage på en gang indenfor 30-45 dage.

Til gengæld lokker udbyderene med, at det første lån er gratis eller at du slipper for renter og gebyrer, hvis du betaler tilbage indenfor 14 dage! Vælger du løsningen med at låne gratis første gang, kan du låne 4000 den ene måned og skal så kun betale 4000 tilbage næste måned. Det er næsten ligesom at låne af en god ven eller et familiemedlem.

Er du under 23 år, har nogle udbydere en øvre lånegrænse på 4.000 kroner – hvis de i det hele taget giver dig lov til at optage et SMS lån. Er du 23 eller derover, kan du låne op til mellem 5. og 10.000 kroner alt efter hvilken låneudbyder, du vælger.

Comments are closed.