Lånetilbud – Sådan får du et tilbud på lån

Et lånetilbud er en beregning af, hvad et givent lån koster. På nettet får du et lånetilbud, så snart du kommer ind på låneudbyderens hjemmeside og har valgt for meget du vil låne og hvor længe du vil afdrage det over.

I dag er et lånetilbud, kun noget du får fra din bank eller et realkreditinstitut, hvis du vil låne til et hus. Lånetilbuddet gælder i et halvt år fra det er udstedt og du kan tit søge om at få tilbuddet forlænget, hvis du har brug for det. Sammen med sådan et lånetilbud følger der som regel også en låne- og pantsætningsaftale, der nøje definerer, hvilken ejendom tilbuddet omhandler.

Tidligere kunne du også få et lånetilbud, hvis du skulle optage et lån i banken eller i et finansieringsselskab. Så kunne du gå rundt til de forskellige udbyder og får et tilbud fra hver, sammenligne dem og vælge det billigste og mest fordelagtige.

Lånetilbud online

I dag er det historie. Skal du bruge et lånetilbud på et forbrugs- eller kviklån går du ganske enkelt ind på låneudbyderens hjemmesiden og vælger hvor mange penge du vil låne og hvor lang tid du vil afdrage dem over.

Så får du svar med det samme på, hvor stort det månedlige afdrag er og hvor store årlige omkostninger i procent (ÅOP), lånet løber op i. ÅOP er et tal, der fortæller, hvor høje renter og gebyrer, der løber på dit lån i løbet af et år.

Vil du sammenligne med en anden låneudbyder, går du bare ind på deres hjemmeside og gør det samme. Derved kan du nemt finde den udbyder, der giver dig det billigste lån. Du sammenligne bare alle de udbydere, du har besøgt. Den der har den laveste ÅOP, har givet dig det billigste lånetilbud!

Det er dog en god ide, at gennemlæse låneregler og –vilkår for de billigste udbydere, før du beslutter dig endeligt. ÅOP omfatter nemlig ikke rykker- og andre gebyrer, der kun løber på, hvis du misligholder dit lån.

Comments are closed.