Sådan finder du det billigste lån

Sådan finder du det billigste lån

Det er de færreste af os, der kan gå gennem et helt liv uden at låne penge. Før eller siden vil der komme en økonomisk disposition, som er af en størrelse, der simpelthen gør det til en nødvendighed at låne penge.

Dette er da heller ikke nogen skam, ligesom det langt fra er farligt. At låne penge er noget af det mest normale, og så længe du har en plan samt et budget for, hvordan du betaler tilbage, vil du aldrig komme i problemer. Når det så er sagt, vil du selvfølgelig gerne finde det billigste lån, og det er ikke bare lige til. Der er nogle ting, du skal holde øje med samt nogle smarte taktikker, du kan benytte dig af. Kender du ikke så meget til lånemarkedet, kan du finde nogle af de vigtigste informationer her i artiklen – så læs med.

Hold godt øje med ÅOP

Nøgletallet ÅOP står for årlige omkostninger i procent, og det er det absolut vigtigste tal, hvorfor du altid skal skimte efter netop dette, når du bevæger dig rundt på lånemarkedet. Du skal desuden ikke frygte, at virksomhederne gemmer netop ÅOP’en, fordi det er bestemt ved lov med hjemmel i Kreditaftaleloven, at det skal fremgå tydeligt, så lånets omkostninger bliver gennemskueligt for låntageren.

ÅOP dækker som nævnt over de årlige omkostninger i procent, hvilket betyder, at det viser dine omkostninger i procent pr. år ud af det samlede lån. Nogle af de omkostninger nøgletallet dækker over er stiftelsesomkostninger, renter, administrationsgebyr, dokumentgebyr, fast og variabel tinglysningsafgift samt meget mere. Kort sagt skal du bare altid holde øje med ÅOP’en.

Sammenlign dine muligheder

Der er et hav af låneudbydere på markedet, og det kan være svært at finde hoved og hale i det hele. Skal du sammenligne dine muligheder på egen hånd, kan du hurtigt gå hen og bruge rigtig meget tid på det. I det tilfælde ville du skulle hoppe fra side til side, og det hele bliver pludselig en meget uoverskuelig omgang.

Heldigvis for dig findes der nogle sammenligningssider, som gør det hele let for dig. På disse sider vælger du blot en låneform, og så bliver alle dine muligheder listet op mod hinanden, hvor du kan sammenligne alle de vigtige nøgletal, såsom ovenstående beskrevet ÅOP, men også løbetid, renter osv.

På de fleste sider vælger du blot lånebeløb samt alder, og så er du ellers i gang. Det kræver kort sagt ikke noget teknisk geni at bevæge sig rundt på sammenligningssiderne, hvorfor det er et oplagt våben, når du skal finde frem til det billigste lån til din situation.

At finde det rette lån kan være en krævende omgang, men bruger du ovenstående råd, er du godt på vej. Vil du have flere gode tips og trick, så se her. På denne side finder du en blog, der beskæftiger sig med gode råd til private, og der bliver beskrevet alt, du har brug for, hvis du vil have flere penge til dig selv i budgettet.

Comments are closed.