Andelsboligkredit

Hvad er et andelsboligkreditlån? Det er simpelt fortalt en kassekredit, som du har med udgang i værdien af din andelsbolig. I og med at det ikke er et fastlagt lån, der er rettet mod afbetaling på et bestemt tidspunkt, så der tale om en variabel rente. Hos de fleste banker som udbyder denne slags lån, og det gør de fleste er sådan et lån rettet mod den kommende personlige køber af en andelsbolig. Dog er der undtagelser, som for eksempel i NyKredit, hvor andelsboligkredit betegner en lånetype man benytter i forhold til hele andelsforeninger.

 

Hvor meget af andelsboligen kan dækkes via andelsboligkredit?

Det svinger faktisk fra bank til bank. Men de steder vi undersøgte lå det typisk på omkring 80 % af boligens værdi ligesom ved en normal boligs realkreditlån. Men der var steder som for eksempel PenSam, hvor man kunne låne hele andelsboligens værdi i en andelsboligkredit.

 

Andre fordele:

Dette lån har en løbetid på 30 år, og langt de fleste steder får man det bare forlænget efter de 30 år.

Som udgangspunkt er der tale om afdragsfrie lån, men flere steder begynder der at skulle falde betalinger efter 10 års lån.

Du kan tilknytte et dankort eller visa kort til din andelsboligkredit lån.

 

Hvad er problemet ved andelsboligkredit lån?

Det er ikke fordi der er mange problemer med denne type andelsboligkreditlån. Der er dog den lille ulempe, der er ved afdragsfrie lån, og det er at man ikke automatisk kommer til at tilbagebetale gæld.