Er du klar til at flytte?

Er du klar til at flytte?

Det er spændende at flytte og sætte sit præg på et nye sted. Men det er også hårdt, tidskrævende og dyrt og der er mange ting man skal forholde sig til og have overblik over. Pakning, flytning, transport og indretning er bare nogle af de ting, der skal være styr på. Det kan derfor betale sig at planlægge sin flytning, for at det bliver så hyggeligt som muligt.

Sådan pakker du

Det er blevet tid til at pakke alt i flyttekasser, men hvordan er det egentlig smartest at pakke det ned? Først og fremmest skal du kun tage de ting med, du vil beholde. Sorter derfor dine ting før du pakker og vær god til at smide ud. Husk derefter at have nok kasser og eventuelt sorte sække i backup.

Når det er gjort, skal tingene i kasser. Vi har erfaret, at det er smartest at fordele tingene efter hvilket rum, de skal være i. På den måde kan du stille flyttekasserne hvor de hører til med det samme, det giver et dejligt overblik. Når du pakker tingene, kan det betale sig at fordele de tunge ting i flere kasser, så du ikke ender med nogle kasser, der er alt for tunge til at bære. Som tommelfingerregel kan du gå efter at pakke halvdelen af kassen med tunge ting som bøger eller service, og den anden halvdel med lettere ting, som puder eller viskestykker. Husk desuden at pakke en håndtaske med ting du skal bruge, så de ikke ender med at ligge i 7 forskellige kasser – f.eks. nøgler, pung, toilettaske, oplader og et eller to sæt tøj.

Få hjælp til det praktiske

Det kræver meget at flytte, både tid og penge, og der er mange ting der skal holdes styr på. Beslut dig for, hvad du kan klare selv og hvad du har brug for hjælp til, enten af dine venner og familie eller af professionelle. For de fleste der flytter, er det nødvendigt at skaffe en boligadvokat til at rådgive omkring ting som skøde og tinglysning. Har du også det, kan du læse mere her, og finde en boligadvokat.

En anden ting som mange vælger at få hjælp til, er selve flytningen. Har du venner og familie der er friske og villige til at hjælpe, er det ofte en billigere løsning end at booke et flyttefirma. Det kræver dog, at du giver en øl og en pizza og ikke mindst, at du gengælder tjenesten, når dine hjælpere har brug for det. Hvis du hellere vil være helt fri, kan du bestille et flyttefirma, der klarer alt det tunge arbejde, så du slipper for ondt i ryggen.

Gør din bolig til dit hjem

Når flyttekasserne er kommet på plads, og det er tid til at indrette din nye bolig, er der nye udfordringer der venter. Gør op med dig selv om der er nogle ting der skal fikses, før i for alvor kommer på plads. Måske i skal have nyt køkken, eller bare et nyt køleskab? Klik her hvis du skal have hjælp til at finde det rigtige køleskab.

Før du begynder indretningen, er det en god idé at beslutte dig for, hvilken stil du vil indrette efter. En rød tråd igennem hele boligen gør underværker og får det til at virke mere gennemført. Brug internettet til inspiration og lav gerne et moodboard – enten i hånden eller online – så du kan visualisere dine idéer. Beslut også hvor mange af dine tidligere møbler du vil beholde og hvordan du i så fald inkorporerer dem i din, måske, nye indretning.

Comments are closed.