Hvilke krav skal du opfylde for at låne?

Hvilke krav skal du opfylde for at låne?

Annonce

Der kan være mange fordele ved at optage et online lån fremfor at låne i banken. Blandt andet vil du hurtigere modtage dine penge, når du låner online, og det kan også være lettere at blive godkendt til et lån. Men hvilke krav skal du egentlig opfylde, når du vil låne online?

Låneudbyderne stiller krav til din alder

Kravene til dig som låntager varierer naturligvis, alt efter hvilken udbyder du ønsker at låne hos. Der kan eksempelvis være forskel på, hvor gammel du skal være, før du kan få lov til at låne. Mange låneudbydere har et alderskrav på 25 år. Er du under 25 år, er det altså ikke muligt for dig at låne.

Dette krav skyldes, at mange unge generelt endnu ikke har en stabil økonomi. Derfor kan det være svært for de unge at betale et lån tilbage, og dette resulterer naturligvis i, at låneudbyderne ikke ønsker disse låntagere som deres kunder. Hvis du er under 25 år, er der dog stadig nogle muligheder for dig. Lån penge under 25 år hos Lendon.

Ingen registrering i RKI

Et andet krav, som de fleste låneudbydere håndhæver, er, at du ikke må være registret som dårlig betaler i RKI eller et andet skyldnerregister. En registrering som dårlig betaler kan ske, hvis du har optaget et lån, som du ikke har betalt tilbage. De lån, som du har optaget i din fortid, har altså også betydning for de lån, som du kan optage i dag.

Hvis du har misligholdt et tidligere lån, kan det blive svært for dig at komme til at låne penge. Dog har du to muligheder, hvis du gerne vil udskrives af RKI. Enten kan du vente fem år, da du herefter automatisk vil blive slette for registeret. Eller også kan du tilbagebetale det lån, der i første omgang fik dig indskrevet i registeret.

Du er i besiddelse af et NemID

Et typisk krav for låneudbyderne er ligeledes, at du skal eje et NemID. NemID bruges blandt andet, når du skal ansøge om dit lån. Ud fra dit NemID er muligt for låneudbyderne at tjekke dine skatteoplysninger. På den måde foregår kreditvurderingen automatisk, når du låner online.

Det er blandt andet NemID, som vi kan takke for, at den online låneproces er så hurtig. Når du bruger NemID, slipper du nemlig for at hive gamle lønsedler og andre dokumenter frem. Har du ikke et NemID, er det stadig muligt for dig at låne online. Du kan dog godt forvente, at optagelsen af lånet bliver en længere proces.

CPR-nummer, bankkonto og adresse

Når du skal låne online, er det ofte et krav, at du skal have et dansk CPR-nummer, en dansk bankkonto og en dansk adresse. Hvis du opfylder alle de ovenstående krav, har du gode muligheder for at blive godkendt til et lån.

Dog kræver det naturligvis, at du bliver vurderet kreditværdig. Derfor vil det være lettere at blive godkendt til at optage mindre lån. Husk på, at du aldrig bør optage et lån, som du ikke kan betale tilbage!

Comments are closed.