Lån penge uden lønsedler

Vil du låne i banken eller et finansieringsinstitut, skal du kunne dokumentere en fast indkomst med de seneste tre lønsedler. Men online kan du godt låne uden!

Det siger selvfølgelig sig selv at et lån, hvor du ikke kan stille garanti for, at du har en fast indkomst, altid er dyrere at optage end et normalt lån. Det skyldes, at långiveren ikke har fået nogen garanti for, at du er i stand til at tilbagebetale lånet og højst sandsynligvis heller ikke kan stille anden sikkerhed – for eksempel i form af fast ejendom – for lånet. Derfor bliver du sjældent bedt om det, hvis du låner uden lønsedler.

Ekstra dyrt at låne penge uden lønsedler

Vil du låne uden at fremvise lønsedler eller stille nogen form for sikkerhed, kan man sige, at låneudbyderen godt ved, at den er ”gal”. Derfor vil du ud over den højere rente på lånet oftest også opleve, at gebyrerne for oprettelse af lånet, samt for rykkere og andre skrivelser er væsentlig højere end ved andre former for lån.

Det gør låneudbyderen for at sikre sig så stor en gældspost hos dig som muligt, hvis du senere skulle bede om gældssanering eller går personligt konkurs.

De øgede gebyrer og højere renter får de årlige omkostninger i procent (ÅOP) til at gå helt amok. Så er du på jagt efter en låneudbyder, hvor du kan låne penge uden lønsedler, kan du bruge det som en rettesnor for, hvilke låneudbydere du kan prøve at låne hos.

Er det moralsk korrekt at låne penge uden lønsedler?

Loven siger, at du ikke må optage nye lån, for at afbetale på andre lån eller optage lån, du ved, du ikke er i stand til at betale tilbage. Men så længe du har de bedste intentioner for lånet, er der intet moralsk forkert ved at låne pengene.

Comments are closed.