Sådan får du styr på begravelsen

Sådan får du styr på begravelsen

Står du overfor at skulle arrangere en begravelse, kan det være uoverskueligt hvad du skal have styr på, og måske kan det også være en helt uoverskuelig opgave, oven på et tab. Du kan søge hjælp hos tæt familie, men med risiko for de også er ramte af situationen. Derfor kan du her få hjælp til hvad du skal have styr på rent praktisk, hvor du kan få hjælp til at håndtere processen, samt hvordan du får et ordentligt arrangement, så du og din familie kan få sagt ordentligt farvel.

Begravelsen – det praktiske

Helt lavpraktisk er der en del ting der skal være styr på, når en person tæt på dig går bort. Det første, vil være en dødsattest. Det er en læge der står for denne proces, hvorfor du skal kontakte afdødes læge.

Derudover skal dødsfaldet anmeldes til begravelsesmyndigheden, senest to hverdage efter dødsfaldet. Dette sker ved en udfyldelse af en anmodning om begravelse eller ligbrænding.

Det er ikke et krav, men flere vælger at gøre brug af en bedemand ved dødsfald. Bedemænd kan tage sig af praktiske forhold, når det kommer til begravelsen, til en gennemsnitspris på omkring 12-15.000 kr.

Du skal også tænke på at anskaffe dig en kiste eller urne, alt efter om den afdøde er brændt eller skal begraves. Det er et lovkrav, hvor du vil kunne finde kister og urner i mange forskellige materialer.

Er den afdøde ikke medlem af folkekirken, kan han/hun ikke få en kirkelig begravelse. Holder man en borgerlig ceremoni, vil der ikke være nogen regler for, hvor og hvordan det skal foregå. Man skal dog være opmærksom på, ikke at forstyrre den offentlige orden.

Til sidst skal der vælges gravsted. Her er der mange forskellige muligheder, hvor prisen kan variere, alt efter type af gravsted. Uanset om du er medlem af folkekirken eller ej, vil kommunale og de der hører under folkekirken, være tilgængelig for alle. Derudover vil det også være en mulighed at sprede asken over åbent hav. Alt det kræver er en underskrift på, at det er hvad den afdøde ønskede.

Få hjælp af en advokat

For at gøre hele processen nemmere, kan du få hjælp af en advokat, specialiseret til at håndtere et dødsbo, i from af en bobestyrer advokat. Her vil du kunne få hjælp til hele processen, fra arveafgift til dødsboskat og salg af dødsbo.

Det kan hurtigt blive en uoverskuelig opgave at håndtere et dødsfald, hvorfor det kan være en idé at få professionel hjælp, så du ikke hverken skal bekymre dig for meget om det administrative, men også bedst muligt undgår at blive følelsesmæssigt ramt af dødsfaldet.

Den helt rigtige måde at sige farvel

For at sige farvel på den bedst mulige måde, kan det være en idé at samle de nærmeste hjemme, til en bid mad og lidt at drikke. Hvis du selv vil lave maden, kan du benytte en kombiovn, til at lave forskellige retter, der kræver forskellig indstilling.

På den måde kan du sørge for at der vil være noget at spise, når gæsterne kommer for at afslutte begravelsen ordentligt. Her kan trygge rammer være en god løsning, for at skabe en god stemning, og dermed afslutte begravelsen på en god og ordentlig måde.

Comments are closed.