Sådan finder du det billigste lån

Sådan finder du det billigste lån

Vil du låne penge, overvejer du sikkert, hvilket lån der vil være det billigste for dig at tage. Læs her om, hvordan du kan finde frem til det.

Hvis du gerne vil låne penge, er du sikkert på jagt efter, hvor du kan finde det billigste lån henne. For at gøre det er der en lang række forskellige faktorer, som det er vigtigt, at du ser på.

Det billigste lån vil typisk være et lån, du kan få af venner eller familie. I mange tilfælde har du mulighed for at låne pengene af dem uden at skulle betale hverken renter eller gebyrer.

Der kan dog være stor forskel på, hvor mange penge du har mulighed for at låne af familie og venner, derfor kan det være nødvendigt for dig at tage en anden form for lån.

De billigste lån skal bruges på noget bestemt

Det næstbilligste lån vil typisk være et realkreditlån. Det skal du bruge til at købe en bolig for, og realkreditinstituttet har derfor en sikkerhed i din bolig, hvis du ikke kan betale. Banklån til at købe en bolig for har en højere rente end realkreditlån, men ligger stadig relativt lavt.

For at få lave omkostninger på et lån skal du altså bruge lånet på noget bestemt, som banken eller realkreditinstituttet synes, har værdi. Det er dog langt fra altid, at det er det, du vil. I det tilfælde kan du i stedet tage et forbrugslån.

Findes der billige forbrugslån?

Forbrugslån har ry for at være dyre, og det kan derfor virke mærkeligt for nogle at tale det billigste lån, når det kommer til forbrugslån. Der er dog stor forskel på, hvor meget de forskellige forbrugslån koster. Derfor vil der være nogle lån, der er billigere end andre.

Generelt bliver et forbrugslån billigere, hvis du kan stille sikkerhed, du er over 21 år, du har en god indkomst, og du låner et stort beløb. Det er alle faktorer, som lånefirmaerne godt kan lide.

Når du konkret skal vurdere et lån, skal du se på det, der hedder ÅOP. Det står for årlige omkostninger i procent. Det dækker derfor både over renter og gebyrer og giver dig det bedste overblik over, hvor meget du kommer til at betale for lånet.

Lige meget hvilken form for lån du gerne vil tage, skal du altså sikre dig, at du får det, der er billigst muligt. Dermed skal du betale mindst muligt af hver måned.

Comments are closed.