Sådan låner du penge billigst

Sådan låner du penge billigst

Indeholder annoncørbetalt indhold

Vi kan alle få brug for at låne penge, hvad enten det er til noget forbrug af en slags eller måske en ny bil eller en bolig. Når du skal låne penge, er det vigtigt, at du foretager en grundig research af lånemarkedet, således du undgår at betale for mange penge. Så hvis du leder efter et billigt lån, eller hvordan du kan gøre dit lån billigst muligt, kan du læse med herunder og blive klogere på, hvordan du låner penge billigst.

Hold øje med ÅOP

Et godt sted at få en ide om, hvor dyrt eller billigt dit lån er, er ved at tage et kig på ÅOP’en. I modsætning til renten, så medregnes nemlig alle omkostninger, når ÅOP’en bliver udregnet. En ulempe ved udelukkende at kigge på ÅOP’en er, at der ikke bliver taget højde for løbetiden. Derfor kan det godt give et ret skævt billede af, hvor dyrt et lån i virkeligheden er.

Før ÅOP-loftet trådte i kraft i juli 2020, havde kviklån ofte en ÅOP på flere hundrede procenter, selvom den prismæssig forskel i kroner og øre var langt mindre, når man sammenlignede lånene på den korte bane. I dag alle lån et ÅOP-loft på maksimalt 35 %, derfor er prisforskellene på lånene langt mindre i dag, end de var i starten af 2020.  

Vil du gerne gøre dit lån billigere?

Det er altid en god ide, at du afdrager dit lån hurtigst muligt. Især hvis der løber månedlige renter på dit lån, for på den måde er du faktisk med til at gøre dit lån billigere. Som udgangspunkt giver det kun mening at lade lånet løbe længe, hvis gælden er meget høj, eller hvis renten er meget lav. Men har du mange gældsposter, kan det derfor være en rigtig god ide, at du får betalt de mindste gældsposter af, så du sikrer dig et højere rådighedsbeløb. Dette fornyede rådighedsbeløb, kan du så vælge at bruge på at afdrage på dine andre lån, og dermed blive gældsfri endnu hurtigere.  

Er du studerende og søger et lån?

Hvis du er studerende og søger et lån, vil det bedste og billigste alternativ altid være et SU-lån, som Statens Uddannelsesstøtte administrere. Med et SU-lån har du mulighed for at låne op til 3194 kroner om måneden, også selvom du er registreret i RKI. Har du brug for at låne et større beløb, er du derfor nødt til at låne over flere måneder. Selvom SU-lånet er meget billigt, bør du aldrig tage et SU-lån blot for at bruge dem på yderligere forbrug.

Comments are closed.